Laten we het eens even hebben over de nieuwe collab tussen Dr Martens en Hello Kitty! 10 jaar geleden werkte Dr Martens al eens samen met Sanrio omdat zij beiden een 50-jarig jubileum vierden. Wat begon als een collectie met schattige pasteltinten is 10 jaar later een stoere collectie met zwart leder als middelpunt. Ik heb alvast 3 favoriete items uit de collectie, stuk voor stuk echte eye-catchers. 

Een clash van kleurrijke afbeeldingen, robuuste silhouetten en platformzolen.

“Deze nieuwe collab voegt sterke DM's silhouetten samen met kleurrijke Sanrio afbeeldingen. Onze sterkste stijlen worden tot leven gebracht door riemen met strikken, hartvormige veterogen en Hello Kitty letters. Gebouwd op een torenhoge platform zool. En afgewerkt met onze bekende markeringen: gele Z-stiksels, gegroefde randen en een bedrukte hiellus.”

Bron: https://www.drmartens.com/nl/nl/collaborations/hello-kitty

1461Quad
© Dr Martens Official

#1 De 1461 Quad

Ik hou enorm van Dr Martens boots en van creeper schoenen. En deze schoen is echt het beste van 2 werelden. De klassieke Dr Martens krijgt een nieuwe uitstraling. De zool is wat hoger dan we gewend zijn maar dit maakt de look helemaal ‘Kawaii’. En kijk eens naar die schattige Hello Kitty hartjes vooraan!

Het gele stiksel en de gele lus achteraan laten er geen twijfel over bestaan dat dit een echte Dr Martens collectie is. Ik ben fan!

De Vegan Sandaal
© Dr Martens Official

#2 De Vegan Sandaal

Schoenen kunnen gewoon niet hoog genoeg zijn. En hoe fantastisch is deze schattige plateau-zool? Dit is een sandaal naar mijn hart. Met de subtiele rode strikjes is hij de perfecte combinatie van schattig en stoer. Dr Martens maakt al een tijdje vegan schoenen, dus in de Hello Kitty collectie kon een vegan versie natuurlijk niet ontbreken. Kunnen we het even hebben over de packaging? Hoe leuk zijn die rode strikjes aan de binnenkant? Het is visueel echt aantrekkelijk. Dit is een schoendoos die je toch niet kan weggooien…

#3 De Jadon

And last but not least… De Dr Martens Jadon. Dit is echt zo’n lekkere classic Dr Martens laars! Als ik naar de foto’s kijk kan ik de zachtheid van het leder al voelen. Wat jammer dat deze laars al uitverkocht is op hun webshop. Ik denk wel dat je ze nog kan verkrijgen bij resellers zoals Zalando.

Terug naar de schoen. Ook hier weer de typische Dr Martens afwerking met geel stiksel en lus aan de achterkant. De schattige Hello Kitty’s de even komen piepen maakt het af. Een detail waar ik zelf helemaal wild van ben zijn de kleine metalen hartjes rond de gaatjes van de veters! De blokletters op de achterkant zorgen dan weer voor een stoere look. Dit is stiekem wel de spil van de collectie!

De jadon
© Dr Martens Official

Was jij al op de hoogte van de nieuwe Dr Martens x Hello Kitty collab? Wat is jouw favoriet item van de collectie? De volledige collectie vind je hier.

DISCLAIMER: Alle foto’s uit dit artikel zijn het intellectuele eigendom van Dr Martens Official.