Ik vind het zeer belangrijk dat mijn schoonheidsproducten dierproefvrij zijn. Daarom ben ik ook een vaste klant bij de webshop Boozyshop. Zij hebben erg leuke merken die nooit getest zijn op dieren. Er zijn zelfs enkele vegan producten. Hier heb ik het moderne K-Beauty merk Holika Holika ontdekt. Holika Holika is een merk dat bestaat sinds 2010. Zij zijn gestart met gezichtsmaskers in superschattige verpakkingen. En dit was dan ook hun succesformule. Vandaag hebben ze een groter gamma aan superfijne en mooie producten. Ik stel met plezier mijn favorietjes voor. 

DISCLAIMER: Bij mij geen moeilijke termen en ingrediënten, ik beschrijf gewoon wat ik als niet-professionele gebruiker ervaar!

holika holika aloe soothing gel

#1 Aloë 99% Soothing Gel

Dit is één van hun meest bekende producten. (Wat een mooie verpakking!) De Aloë Soothing Gel kan je gebruiken voor allerlei toepassingen. Hij hydrateert heel erg en is daarom perfect voor de droge en beschadigde huid. De gel bestaat voor 99% uit Aloe Vera-extracten. Daarnaast bevat de Soothing Gel: komkommer, koolbladeren, bamboe en watermeloen. Gooi al je aftersuns maar in de vuilnisbak want dit is de perfecte remedie tegen zonnebrand. Met mijn bleke huid heb ik jaarlijks wel last van een lelijke zonnebrand. Even deze gel smeren, goed laten intrekken, en de dag nadien is het bijna helemaal weg! Ik kan niet meer zonder.

#2 3 seconds Starter - Hyaluronic Acid

Ik kan niet zonder dit product. Het is het eerste in mijn ochtendroutine: ik sta op, was me, en knal deze 3 second starter op mijn gezicht. Het is een super verfrissende formule en je voelt je meteen wakker. Dat is niet zo verwonderlijk want hyaluronzuur zorgt voor hydratatie en speelt een belangrijke rol in de verjonging van je huid. Dus dit is een hele goede start van je dag! Daarboven ruikt hij ook nog heel erg lekker.

De 3 second starter Hyaluronic Acid is niet meer te koop bij boozyshop, maar zijn zusje met Collageen wel nog.

#3 Daily Fresh Rice Cleansing Foam

Ik heb een erg droge en gevoelige huid. Zeker in de winter want dan is de huid rond mijn mond en neus beschadigd door het vele snotteren (idem in de zomer door mijn hooikoorts). Het is dan ook erg moeilijk om een reinigingsgel te vinden die niet prikt in mijn beschadigde huid. Ik ben een grote fan van Cleansing Foams en de Rice Cleansing Foam van Holika Holika op basis van rijst is helemaal top! Nog zo eentje waar ik niet meer zonder kan. Het schuim is heel erg zacht en kalmeert en voed je huid. Het zou ook je huid versterken tegen agressieve invloeden van buitenaf, ideaal voor het gure winterweer dus. Bovendien ruikt hij ook heel erg lekker! Ik gebruik dit product in combinatie met een Konjac sponsje voor optimaal resultaat.

#4 Wine Therapy Sleeping Mask

Van mijn ochtendroutine naar mijn avondroutine. Mijn favoriete nachtmasker is bij uitstek het Wine Therapy Sleeping Mask van Holika Holika. Het is een flubberige gel in een potje die zorgt voor een gladde huid zonder rimpeltjes.

Dit masker is gebaseerd op rode wijn, en komt in een leuk potje in de vorm van een wijnton. De geur van rode wijn zorgt gegarandeerd voor mooie dromen. 😉

#5 Pure Essence Mask Sheet Avocado

Holika Holika is bekend geworden met hun gezichtsmaskertjes dus als afsluiter kon een maskertje niet ontbreken. Ik heb er al heel wat uit hun gamma getest maar mijn favoriet is zeker en vast dit Avocado Sheet masker. Kijk eens naar deze verpakking, zulke mooie kleuren en het design mag er zeker zijn. Daarboven ruikt hij ook nog eens heerlijk. Dit masker bevat hyaluronzuur, maakt je huid intens zacht en is erg voedend. TIP: er zit erg veel product in het zakje van deze sheet mask. Als je het masker terug in de verpakking steekt kan je het de dag nadien nog een keertje gebruiken. Laat het wel geen week liggen natuurlijk. 😉 

Zoals je ziet zijn mijn favoriete producten stuk voor stuk geschikt voor een droge en gevoelige huid. Ze kunnen echter ook gebruikt worden voor mensen met andere huidtypen die op zoek zijn naar een goede hydratatie en verzorging. Ze hebben ook heel wat producten voor mensen met een onzuivere huid, roodheid, donkere cirkels, etc… Het is zeker de moeite waard om eens te bekijken! Die mooie verpakkingen alleen al! 

 

Heb jij de producten van Holika Holika al eens getest? Wat zijn jouw ervaringen? Laat het weten in de comments! Ik ben benieuwd of jullie even enthousiast zijn. 😉